Welcome on my blog :-)

Monday, October 31, 2011

Ach to oblečení...

Dnešní dopolední výběh nakonec čítá 7 km, ale nic moc. Tak nějak mám problém v tyhle nevyzpytatelné podzimní dny vychytat, jak se vlastně obléct, aby to bylo tak akorát. No považte. Dnes, kupodivu, po dlouhé době, nebylo zataženo, ale když přešla ranní mlha, svítilo nádherně slunce a přes relativně nízkou teplotu , na slunci bylo teplo. Běžela jsem většinu trasy vystavena slunci a dlouhé kalhoty mi tentokrát vadily. Rukávy u trika jsem si vyhrnula, to není problém, ale u kalhot to nejde. Čelenku jsem uvítala, i vestu, v druhé části trati, kdy jsem běžela ve stínu a foukal vítr a přeci jen už jsem byla zpocená. Tak jak se mám vlastně obléct? Nejhorší je to střídání-slunce, stín, bezvětří a vítr. Radost mi udělalo, že jsem potkala jiného běžce a to, že se mi dnes podařilo překročit prvně hranici 50km za měsíc (jasně, pro někoho, kdo tuhle vzdálenost běhá na jeden zátah  žádný výkon :-), ale jinak to bylo dnes opravdu bez energie.

Za měsíc říjen celkem naběháno 54km.

3 comments:

  1. 54 je krása!
    Jinak teď (5 - 10 st.) se oblékám spíš méně než více, ale prakticky vždy si beru na krk takový ten rukáv. Tělo se zahřeje, ale krk ne, ten si tedy chráním. Zbytek stačí dlouhý rukáv a na to triko s krátkým, nebo místo trika-KR jen vestu (mám tu z Tchiba světelnou). Když teplota klesne pod 5, beru si zateplenou mikinu, ale nic pod ní. Další vrstvy přidávám až s mrazem.

    ReplyDelete
  2. Ahoj Pulče:-)
    Dík za povzbuzení a poznatky. Já používám bundu, co mám kupovanou asi vloni v Lidlu, dají se odepnout rukávy, takže je z ní pak vesta. Máš pravdu, že jak je těch vrstev moc, tak to pak člověku ani tak neběží, je mu nepříjemně, krk si snažím chránit taky, neb uzliny za ušima, na ty trpím, ale jak jsem zvyklá na elastáky ke kolenům, tak přeorientovat se teď na dlouhé, mám problém, zjistila jsem nakonec, že nohy snesou docela dost, jen když začne fučet víc, tak už to není tak fajn, nezahřejí se.

    ReplyDelete
  3. Taky to tak mám, že nohy snesou větší chlad než ruce, ale už běhám v dlouhých, protože kdyby náhodou po mě vyjel pes, tak ať si raději vezme kus nohavice :o)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...