Welcome on my blog :-)

Wednesday, February 22, 2012

I takové dny jsou...

Upozornění:  Ti, kteří mají rádi pouze optimistické a motivační texty, ať dále nečtou.

V neděli pršelo. Ráno. V poledne. Odpoledne taky. A mně bolelo v krku. Našla bych milion  dalších důvodů (no, tak možná tři další důvody), proč nejít běhat. Fajn.  Půjdu v úterý (v pondělí není kdy). To bude určitě hezky a mně bude líp. Haha. Jo, v úterý ráno JE hezky. Jasno a zima. Ledovka jak blázen. Ale ne líp. Mně není líp. Mám náladu pod psa. Den Blbec a vlastně ani nevím proč. Prostě se to tak někdy sejde. Všechno naráz. Fyzická a psychická únava se pomalu, po kousíčkách hromadí a najednou stačí jenom malá kapka. Předčasná jarní únava; PMS (jo, vážně existuje); moc moc dětí, které pořád mluví a pořád něco chtějí; pocit, že na mně něco leze (už pár dní); déletrvající stav typu nikdoměnepotřebujenikdeměnechtějíprotoženicneumím; mám psát dál? Dítka odvedena do nápravného zařízení. A já? Doma se nemohu k ničemu donutit. Nejraději bych si šla lehnout a vzbudila se, třeba za měsíc. Hlavou se mi pořád honí...říkala jsi, že půjdeš dneska běhat, když nebude pršet! Nemám nejmenší chuť, ani za mák, ani co by se za nehet vešlo. Cítím se jako už dlouho ne.  Ani dvě hodinky u kamarádky, kdy řešíme nějaké věci, to příliš nenapraví (ale bylo fajn). Nakonec ukecávám sama sebe a říkám si, stačí aspoň kousek...
Vyrážím v půl druhé, teplota lehce nad nulou. Po silnici mířím k lesu, kde zjišťuju, že terénem to dnes opravdu nedám. Kde jsou stopy, je ledovka, mimo ně zledovatělá ostrá vrstva sněhu, která mne často neudrží a já se nečekaně propadávám. Pořád se nemohu pořádně rozběhnout a připadám si, jako bych za sebou měla nejmíň deset kilometrů a ne jenom dva. Koukám na srnčí stopy a říkám si, jak se asi musí chodit v tomhle ostrém hlubokém sněhu zvířatům... Jdu znovu na silnici. Jo, dnes to po ní bude lepší. Dala jsem si za cíl doběhnout aspoň do sousední obce. Mám chuť to otočit. Vykašlat se na to. Lehnout si do lesa na sníh. Každý krok, každý metr je  dnes o překonání sama sebe. Známý pocit radosti a energie se nedostavuje. Běžím jen setrvačností, běžím pořád dál a zabočuji doprava směr další obec. Zastavit a otočit se mi  v tu chvíli přijde  nad mé síly. Nechci se vracet stejnou cestou. Přede mnou je kopec a ten mně aspoň na chvíli vyburcuje. Jen pět kilometrů za mnou a  dva přede mnou a už toho mám dost. To jsem na tom fakt tak špatně? Kdyby mi teď zastavil někdo známý, jen hrdost by mi nedovolila nechat se dovézt domů. Vyklusávám posledních pár metrů, ještě protáhnout  svaly a jako tradičně schody, ale cítím, že to není ono... nohy jsou prostě ztuhlé. Ale 200 schodů dám a pro dnešek končím. Ale Den Blbec ještě ne. Večer se těším, až bude v pokojíčku naprostý klid, pouštím si starý hity, a protože si připadám sama, vytáčím jedno, mému srdci nejbližší, telefonní číslo. A než usnu, opakuju si: " Těžko na cvičišti, ... A nebo taky ne. " :-))).

P.S. Dnes jsme si vzpomněla na televizní pořad, ve kterém nabízejí zvířátka z útulku. Nakonec jsem si kousek pustila a Srstkova "nabídka" mne fakt dostala a tu moji mizernou náladu mi o stupínek zvedla. Hned bych si nějakého toho hlídače  vzala. Občas jsem měla pocit, že místo o psech mluví o mně :-). ...velký mazel,  zvědavá, chytrá, rychle se učí, co vidí, to slupne;...miluje pohyb, zábavu a dlouhé procházky, ale taky má ráda svůj klid. Takže: Chcete mě?

12 comments:

  1. Coz o to, ja bych si te i vzal, ale museli bychom se odstehovat do Utahu ;)

    Myslim, ze v zivote kazdeho bezce jsou dny kdy to boli, kdy to nejde, kdy se behani samo protivi, kdy clovek bezi ze zoufalstvi, nebo proto ze mu nic jineho uz nezbyva ... nohu pred nohu, pak jeste jednou ... a znova. Nekdy pozdeji se na tyhle behy budes divat jinak. Ale ani kdyby sis sedla nekam na parez a jen tak misto behu koukala hodinu do nebe, svet by se nezboril. Jestli tahle myslenka nedava smysl, tak je to v poradku, protoze behani nekdy taky ne.

    Chtel bych dodat "Nenech se odradit!" ... ale myslim, ze je to zbytecne ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shadowe,
      to by ti doma neprošlo:-).Jo, svět by se nejspíš nezbořil, kdybych to otočila a vykašlala se na to,ale já sama soběbych to neudělala:-), dlouho jsem rozmýšlela, jestli to sem hodím, a nakonec právě pro to zpětný ohlédnutí,jsem si to zapsala.
      ...nenechám...

      Delete
  2. To znam ono to není jen o běhání a někomu se dobře běha pokud je také okolo dobrá pohoda. Pokud není tak ani běhání kolikrát nepomůže to spraví jen čas a připadně tabulka dobré čokolády nebo něco hodně kvalitního aspon 10tiletého . Ale to si člověk musí vybrat co je horší je to prašť jak uhoď :)
    Musím říct že jsi krásně popsala stav kterými ale asi prochází někdy všichni.Ten konec je výstižnej :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. II
      Jo, máš recht, ono to tentokrát fakt nebylo jen o běhání. Ale zatím v 99% případů mi běhání pomohlo, teď ani to ne.
      Čokoláda došla a něco kvalitního 10tiletého by se mnou asi švihlo (alkohol jsem "ochutnala" asi 3x v životě :-).

      Delete
  3. Bylo novoluní, třeba tě ovlivnilo. Ale mě také není ůplně nejlépe, takže je to možná jen nějaký virus, který vypotíme :o)
    Ať se daří, bude líp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pulče, jak je? Neskolil tě nakonec nějaký bacil?
      Vidíš, měsíc, ten já nějak neřeším, spíš se to tak nějak sešlo, ale to je život, nahoru dolů...a zase nahoru :-).
      Dík.

      Delete
  4. Citila ses mizerne, ale vybehlas! Kazdym krokem se blizi jaro a smutneni ustupuje :-).

    ReplyDelete
    Replies
    1. April, díky!
      Jo, za chvilku tu bude jaro :-). Dnes teda byly dvě sněhové vánice. Nakoukla jsem k Tobě na blog snad ti nebude vadit, když si ho sem přidám, pěkně se čte a navíc píšeš in english, což mne těší-aspoň mě to nutí se učit.

      Delete
  5. Kazdej tim ted prochazi.. Bojovali jsme se zimou.. uspesne.. Bojovali jsme s tnou a nepohodou.. uspesne.. Az nas to zlomilo:).
    Jako stary specialista radim ... okamzite si udelej radost. LL rika cokoladu, muze to byt i nejaka drobnost nebo jen to, ze si sednes ke knizce, kterou jsi si dlouho chtela precist, das si kafe s kamoskou.. Me se casto stane ze v tom "boji" se soustredim na to bojovani a ne na doplnovani sil a nergie a to nas pak i muze dostat...:)
    Nezapomen se pochvalit!!! Hergot ses fakt dobra!!! Nevzdalas to, nechtelo se, neslo to.. a presto..
    Ja jsem paradoxne na takovyhle dny (tedy s odstupem casu) :) patricne pysnej. Protoze ony vzdycky prijdou. A zpusob jakym se s tim vyporadas ukazuje a prohlubuje tvoji silu do dalsich dni.

    Drzim palce a ses fakt dobra! 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Honzo, víš, že chlap mi říkal to samý, jak se vrátil na víkend domů?Že nechápal, jak jsem chodila běhat v těch mrazech a byla jsem v pohodě, a teď že to tělu teprve došlo.
      Tak jsem tě poslechla a udělala si radost, včera večer :-))).Sice jsem to pojala trosku jinak...A nechala jsem se pochválit od svého muže:-))).
      Díky.

      Delete
  6. Jsou takové dny v životě každého a nejedná se jen o běžecký trénink, do kterého se člověku nechce. Přesto že se ti nechtělo, tvé vnitřní já bylo utahané a tělo asi také, tak jsi vyběhla. To je známka toho, že v sobě máš vnitřní sílu - to se v životě mockrát hodí :-) A jak říká Honza - pochválit se, odměnit se a pak také odpočívat u pěkného filmu či knížky. Všechno do sebe zapadne a ty se s úsměvem na tváři vydáš vítat jarní dny s běžeckými botami na nohou :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1bubobubo
      jo, když je člověku mizerně celkově, tak se to odrazí i na té chuti jít běhat. Nejtěžší je to překonat- ve svý hlavě. pak už to jde. Ale za tři dny je březen a to zní dobře, ne?
      už si představuju ty sněženky, jak lezou z hlíny, zurčíčí potok v lese a zpívající ptáky, vycházející slunce, nádhera.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...