Welcome on my blog :-)

Thursday, February 16, 2012

Přežila jsem to...a příště půjdu zas!

Zjišťuji, že nejlépe se mi na blog píše, jakmile doběhnu. Ve chvíli, kdy jsem ještě plná emocí, nabitá energií a  vyplavené endorfiny mi drze tvrdí, že ten běh v čerstvě napadaném sněhu, kdy funím do kopce, propadám se v závějích a  v jednom okamžiku závidím mně míjejícímu běžkaři ladnost pohybu na lyžích (ač na nich vůbec neumím, ale hodlám to změnit) byl prostě to nejúžasnější, co jsem ten den mohla zažít (tedy krom ještě úžasnější noci .-). 
Docela mne mrzelo, že jsem se tentokrát k zapsání pocitů z nedělního běhu  nedostala hned. Ale když tady teď sedím, o pár dnů později, nevnímám sice už tak intenzivně, není v tom ta euforie, ale stále si to pamatuji. Boj s vlastní pohodlností a nechutí k zimě. Odhodlání. Chuť dokázat víc. Ticho. Nekonečná bílá pláň, ozářená sluncem. Chvíle únavy, když se propadám a zmrzlý sypký sníh mi podkluzuje pod nohama.  Radost, když se otočím a vidím, kudy...a že jsem to zvládla. Posouvání hranic. Vím, že loňskou zimu by mne sem nikdo nedostal. Vítězství nad  sebou  sama.  Že jsem se odhodlala jít a bylo to (opět)úžasný. Jojo, endorfiny jsou věc ošemetná, a tak už jen pro ten pocit...příště půjdu zas!

7 comments:

  1. mam to stejne. jakmile to nenapisu hned, obvykle uz na to pak nemam takovou chut... Tak gratulace k prekonani Zimy :-))

    ReplyDelete
  2. Krása, gratuluju!!! Posouvání hranic obzvlášť v běhu je velmi zvláštní a krásná věc. Jak píšeš, před rokem, dvěma by mě ven celou zimu nikdo nedostal ... Ať Ti to pěkně běhá a píše :)

    ReplyDelete
  3. Chapu to spravne ze sis byla zabehat pak jeste jednou v noci ? .... a ze uz v podstate trenujes dvoufazove jako Honza c.12 ?? ;)

    ReplyDelete
  4. Je to hezky videt, jak podobne pocity prozivaji dalsi a dalsi... Jako takovy stroj casu:), ktery umoznuje si znova pripomenout to co jsme prozivali a co prozivame.. Drzim palce! 12:)

    ReplyDelete
  5. Blondie,
    jo, já zimu nikdy moc nemusela a te´d si ji začínám i díky běhání zamilovávat(je to skvělý způsob, jak se zahřát:-).
    Barborko,
    jo, máš pravdu, když si vzpomenu na ty začátky, kdy jsem po pár metrech umírala...
    R.Shadow
    Mno, tak zrovna běhat jsem v noci nebyla...ale když tak o tom přemýšlím, jako dvoufazový trenink by se to taky dalo brát :-)
    Honzo,
    a mně zas těší si číst na jiných blozích (třeba zrovna u Tebe) a pak vidět ten úžasnej posun a to mne také pohání dopředu, takže díky za to.
    Všichni jste skvělá motivace.

    ReplyDelete
  6. Aha! - no, asi bych mel taky zacit trenovat dvoufazove ... jen si musim rozmyslet jestli podle Kopretiny, nebo podle Honzy :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...