Welcome on my blog :-)

Sunday, February 26, 2012

Prvně na spinningu

Honza12 mi tuhle v komentáři psal, že si mám udělat radost. Tedy abych byla spravedlivá, tohle doporučení padlo i od dalších z vás, ale od něj to znělo, jako bych to dostala skoro rozkazem :-). Tak jsem si tu radost v sobotu odpoledne - večer udělala. Žádná čokoláda ani 10 a více let starý mok mi náladu nepozvedl. A co tedy pomohlo?
Tak 1. Poslat děti na hřbitov (s babičkou  :-) a a prokecat a prolenošit dvě hodiny se svým mužem.
       2. Vyrazit prvně v životě na spinning s mlhavou představou o tom, co mě čeká. Skupinka, se kterou jedu, jsou cyklisti z místního cyklotýmu, tak jsem docela zvědavá, jestli v půlce hodiny neskončím. Nakonec je pro mě nejhorších prvních deset minut, než si zvyknu na kolo. Kupodivu (sama se tomu divím) se držím i při jízdě ze sedla se zátěží, jen teda občas odpadám dřív nebo stahuju zátěž. Přesně tohle jsem potřebovala. Hodinu makám, musím se soustředit jen na to, co právě dělám a všechen ten stres, smutek, beznaděj, zlobu a negativní myšlenky nashromažděné za celý minulý týden přeměňuji na čistou energii. Jak se mi ještě odpoledne moc nechtělo, tak jsem neskutečně ráda, že jsem do toho šla. Jo.
p.s.
O den později:
Cítím stehna, cítím zadek, ruce, paže, prsní svaly i břicho, ale nejvíc ta stehna.
Je mi fajn :-)
Díky vám všem...

11 comments:

  1. Dělání a sportování, všechny smutky pryč zahání... :o)

    ReplyDelete
  2. Poslat děti na hřbitov :)) to je hlaška dne :)) Je vidět že se daří :)) A nazapomeň se přihlásit na další hodinu .))

    ReplyDelete
    Replies
    1. II. No, někdo větrá děti na hřišti, jiný na hřbitově :-). Tož pokud bude volno, tak se k nim mohu zas vetřít, tak snad plno nebude,je to tu takový malý, rodinný podnik.

      Delete
    2. Hřbitovy jsou obvykle moc hezký místa, zvlášť ty nemoderní a dříve založené. Jako dítě jsem milovala chodit na hřbitov s dědou nebo babičkou. Teď to mám taky ráda, akorát ve mně vždycky hrkne, když jdu okolo jednoho hrobu, který nese stejné jméno, jaké má můj brácha. U nás doma je hřbitov taky krásný. Máme tam pohřbeného slavného turnovského kazatele Glosse, hrob patří Jednotě bratrské v Turnově. Sázela jsem tam krokusy, tak se na ně musím jít mrknout, jestli už lezou z hlíny.

      Delete
    3. K.G.
      Já na hřbitovy chodím moc ráda, taky mám nejraději ty staré...a docela mne mrzelo, když na hřbitově, kde je babička(odkud pocházím) pokácely ty staré stromy... alej, dali tam lampy (sice pěkné), aby bylo osvětleno,vysázeli mladé stromky.. ale prostě už to není ten hřbitov co pamatuju...
      A v Turnově jsme se před pár lety v rámci dovolené v Č. ráji také stavili, ale to mě spíš zajímaly drahé kameny než hřbitov:-).

      Delete
    4. Kopretino, to je jasné, co jiného v Českém ráji než kamení. :o) Když se sem dostanete znova, tak ten krásný hřbitov je mezi Mariánským a Havlíčkovým náměstím, u černého kostela. Když v listopadu lidi rozsvítí svíčky, je to tam nejkrásnější. A mnohem živější než ve městě. :)

      Spinning je moc fajn. Kdysi jsem měla předsudky (co je to za blázny, co jezdí na kole v místnosti bez čerstvého vzduchu atd.), ale když jsem si to vyzkoušela, bavilo mě to. Narazila jsem i na instruktora, který přesně říká minuty, kolik bude skoků, nabízí varianty pro chcíplé (což bývám často a raději si jedu kopeček v sedle než running), neprojevuje se příliš emotivně, což všechno shledávám vyhovujícím.

      Delete
  3. Opravdu není nad dobré odreagování a sport - jakýkoliv k tomu pomůže v 99 případech ze 100 :-)) Ať se ti daří dělat si radost kdykoliv ti bude ouvej :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo, celý tejden mám doma ml. dítko, a tak jsem si tedy nuceně naordinovala klidový režim, protože už od vánoc mě zlobila noha achilovka, kotník...furt to byl takový neidentifikovatelný pocit, ne moc bolestivé, ani akutní, ale obtěžující, a ted se konečně projevil naplno otokem, boulí, tvrdým místem, takže mazání a týden neběhání a vypadá to líp. Uvidím, co to provede, až to zatížím.

      Delete
  4. No za chvili to bude i na jezdeni venku, i kdyz ja.. jsem houbec kolar.. Pravdepodobnost, ze pichnu je velmi vysoka a tak radsi bud spinning nebo beham.. At se dari! 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Honzo,dík, před chvilkou jsem se vrátila ze spinningu a bylo fajn.
      Na jezdění to určitě už bude, i na Vysočinu přichází jaro (dnes mi zrovna kamarád, co jezdí, říkal, když jsem se ho ptala, jestli zítra vyrazí, že jo, možná tak na dvě tři hodinky :-). Já kolo moc nemusím(ale ono to spíš bude tím kolem) a zatím říkám, že kopec radši vyběhnu, než abych ho vyšlapala na kole.msf j.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...