Welcome on my blog :-)

Thursday, August 16, 2012

FiveFingers - jaké?

Na konci naší 14ti denní rodinné dovolené, kterou se mi podařilo doma úspěšné promarodit, jsme vyrazili na Moravu - vlakem, což byl zážitek hlavně pro děti. Ne že by vlakem nikdy nejely, ale vzhledem k tomu, že jsme vyjížděli v šest ráno a dorazili na místo (díky mezizastávce v Brně, která  potěšila zvláště mne a můj foťák :-), nikoli už rodinný rozpočet) až v pět odpoledne, užily si to až až.
Ještě než jsem přenechala děti svým drahým rodičům a vyrazila po pár dnech zpátky domů, nedalo mi to a musela jsem se jít proběhnout i tam. S úchvatným výhledem na Jeseníky je to zas o něčem jiném než tady u nás, na Vysočině. 


Cesta zpět vlakem a opět zastávka v Brně, tentokrát v prodejně Triexpert, kde poté, co zkouším FF Bikila LS, ztrácím hlavu a nechce se mi obouvat zpět do bot, ve kterých jsem přišla :-). Nakonec odcházím sice s peněženkou lehčí a taškou plnější, ale bez bot, protože v mé velikost mají na skladě jenom tento typ FF a ráda bych zkusila ještě jiné. Navíc by mě zajímaly zkušenosti vás, kdo sem případně zavítáte a v pětiprsťákách běháte hlavně v terénu. Jaký typ máte a jak vám vyhovují? A klidně napište i pokud běháte v jiné minimalistické obuvi. Každou zkušenost vítám. Zkusila jsem ještě minimalistické boty od New Balance, ale poté, co jsem předtím měla na noze právě Bikily, tak mi  vůbec nesedly.

12 comments:

  1. No když nikdo nic, tak já hlasuji pro Bikily LS. mám je já, má je Láďa Gášek, který dnes obsadil myslím 5. místo na Lužických, mám je jeho běhající přítelkyně a to už je dobrý vzorek. :-) A je to vyloženě běžecký model, i když se dá běhat ve více typech.

    ReplyDelete
  2. Diky za aspon jednu reakci, protoze s podobnym problemem valcim uz par tydnu. Potrebuju nejakou minimalni nebo minimalistickou ochranu pro beh na plazi a v lese, cili mekky povrch, ale ostre kaminky, ulomky musli, sklo. Oddelene prsty me moc nelakaji. Merell Trail Glove?

    ReplyDelete
  3. Advide, díky. Mě právě sedly, ale prodejce je na běh v terénu nijak nedoporučoval, spíš pro silnici. Takže do terénu v pohodě?

    ReplyDelete
  4. zellamsee: To neporadím. Ale v Trailpointu by ti poradili určitě. Můžeš jim napsat i mail.

    Kopretina: No on je terén a terén. Na volné ostré kameny pětiprsty spíše ne, na vše ostatní ano. Ideál jsou lesní srnčí stezky. :-)

    ReplyDelete
  5. Díkec, tak do lomu je brát teda nebudu :-).

    ReplyDelete
  6. Diky za radu, poslu jim email (zellamsee = aprilruns, ale iPad to vcera nejak neumel zpracovat)

    ReplyDelete
  7. Kopretine: Ty ne, ale našli by se tací. :)

    aprilruns: Já jsem zvyklej. Martina = s0cketka = Summer, takže tohle mě nerozhodí. :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekdo by mel publikovat slovnicek, ve spouste lidi, jmen a nicku mam zmatek :-).

      Delete
  8. Ahoj, já má teď Trek, které už mají na prstech dírky. Do terénu jsou nejlepší Spyridon, ty si taky koupím jako další. Jestli jsi z Prahy, tak se tam bude konat workshop, kde bude možné si různé modely zkusit a proběhnout se v nich v terénu. :)

    ReplyDelete
  9. Koukam, ze casem budu muset ty svoje classics nahradit Bikilami BS, jinak se mnou Advid nebude vubec mluvit!:)
    Dej vedet, co sis nakonec vybrala.. MSF! 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Honzo, letos na podzim to nejspíš už nebude, ale určitě pak dám vědět:-).

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...